бизнес мениджмънт

Ето как да подобрявате менталната си аритметика

Ето как да подобрявате – менталната си аритметика

Ето как да подобрявате менталната си аритметика. Не може да се подчертае достатъчно колко важна е математиката в ежедневието. За да можете да разберете как работи светът, но и за да получите достъп до вълнуващи работни места, добрата база от основни математически знания е от съществено значение.

Повечето от професиите днес изискват определен минимум от математически умения. Независимо дали плащате сметката в ресторанта, смесвате съставки от готварската книга или попълвате данъчната декларация: математиката е необходимост в ежедневието.

Ето защо е наложително за учениците да имат стратегии, които ще направят тяхното учене по математика по-лесно. Но само тези, които могат да правят ментална аритметика, могат наистина да овладеят математиката!

Какви са ползите от менталната аритметика?

Човешкият „изчислителен център“ се намира в дясното полукълбо на мозъка и следователно е в иновативната и творческа област. Разбира се, има много различни начини да учите. Въпреки това, за да се поддържа способността за математическо мислене, постоянното повтаряне и практикуване на основните математически знания е от съществено значение.

Това включва менталната аритметика, умение, което ще ви бъде от полза на всеки етап от живота ви, включително да свързвате математиката и компютърните науки. Ако постоянно се подобрявате в тази област, това може да ви се отплати по много начини:

  • Увеличаваш скоростта си при изпълнение на задачи и мислене
  • Започвате да работите по-бързо
  • Повишавате способността си за концентрация и мотивация
  • Получавате по-добро разбиране на числата
  • По-бързо разпознавате нови ситуации
  • Не на последно място ще придобиете и самочувствие

Менталната аритметика има и образователен компонент. Независимо от текущото ви ниво на знания и вашата академична и професионална ориентация, менталната аритметика ще ви помогне да овладеете успешно часовете по математика и уроците по математика през цялата година.

Менталната аритметика играе решаваща роля за разбирането на преподавания материал и помага на учениците да разбират и прилагат основните си математически умения с увереност. Поради тези причини е важно да започнете да практикувате ментална аритметика възможно най-рано, за да можете непрекъснато да подобрявате своята математика.

Но защо ментална аритметика?

На първо място, защото може не винаги да имате под ръка калкулатор или смартфон, за да решавате прости задачи. Освен това, подобно на сърцето, мозъкът изисква постоянни упражнения, за да поддържа работата си.

Не на последно място, със сигурност можете да впечатлите приятелите си с добра умствена подготовка! Менталната аритметика е постоянното трениране на способността ви да мислите в ежедневието! С нея можете също да практикувате уроците по математика онлайн и независимо къде се намирате.

Към началото